Noul Toyota PROACE CITY

O nouă gamă de utilitare compacte pentru a consolida prezența Toyota pe piața europeană a utilitarelor usoare

Noua utilitara compacta TOYOTA PROACE CITY va avea premiera mondiala la Salonul de Vehicule Comerciale 2019 din Birmingham, Marea Britanie, la data de 30 aprilie

• Toyota isi face debutul in cel mai mare segment al utilitarelor usoare la nivel European 
• Consolidare semnificativa a gamei de utilitare usoare Toyota, alaturandu-se utilitarei medii Proace si pick-up-ului Hilux 
• Dezvoltat prin colaborarea existenta a marcii cu Groupe PSA
• Start al vanzarilor la inceputul anului 2020

PROACE CITY își face debutul mondial la Salonul Vehiculelor Comerciale din 2019, la Birmingham, Marea Britanie, in data de 30 aprilie, prezentand o gamă de utilitare  compacte, care va consolida și mai mult prezenta Toyota in piata de vechicule usoare din Europa.

Dezvoltat în colaborare cu Groupe PSA, PROACE CITY se va alătura utilitarei medii PROACE și legendarul pick-up Hilux în construirea prezenței de piață a gamei de utilitare Toyota, concurand într-un segment care se bucură de o creștere constantă, pe cale sa atinga vânzări anuale de 900.000 până în 2021 la nivel european.

Noul model se potriveste perfect in gama PROACE din punct de vedere al mărimii și sarcinii utile. Lansat în 2016, PROACE se apropie de o cotă de cinci la sută din segmentul European al utilitarelor medii și este în curs de a atinge aproximativ 30.000 de vânzări în Europa în 2019.

Performanță și capacități: dimensiune, spațiu și performanță

Gama PROACE CITY satisface o gamă largă de nevoi de afaceri, cu diferite configurații de încărcare și așezare a scaunelor, precum și diverse opțiuni de propulsie.

Utilitara compacta este prezentata în două lungimi diferite – scurt, cu o lungime de 4,4m, și lung, cu o lungime de 4,7m. Ambele lungimi pot fi configurate fie ca utilitara cu spatiu de incarcare, fie ca versiune pentru transport de persoane, cu cinci sau șapte locuri.

Dimensiunile și volumetria recomandă PROACE CITY pentru o capacitate de încărcare excelentă, cu un volum maxim de la 3.3m3 (varianta scurta) până la 4.3m3 (varianta lungă cu opțiunea Smart Cargo). În mod special, Toyota este unul dintre puținii jucatori din segment care vor putea transporta doi europaleți. Adăugarea opțiunii Smart Cargo oferă cea mai bună capacitate de lungime a încărcăturii, de 3,1 metri pentru varianta scurtă și 3,4 metri pentru varianta lungă, în timp ce sarcina utila de o tona (ambele variante) a lui PROACE CITY este si ea demna de a fi mentionata.

Furgonul poate tracta remorci de până la 1,5 tone (cu frânare). Vehiculul poate fi dotat cu 2 uși spate asimetrice sau hayon.

Oferta de motorizari include benzină și diesel cu puteri între 75 și 130 CP și o gamă de transmisii variata, manuala cu cinci sau sase trepte sau automata cu opt trepte.

Gama PROACE CITY acoperă foarte bine cerințele clienților din mediul de afaceri și din zona de flote din punct de vedere al capacității, versatilității, performanței și eficienței, asigurând consolidarea poziției Toyota pe piața comercialelor usoare.

Design practic si versatil

PROACE CITY oferă o gamă completă de configurații interioare pentru a satisface cerințe diferite de transport pasageri sau încărcături.

Furgonul este disponibil fie cu două scaune individuale față, fie cu o bancă cu trei locuri, acesta din urmă oferind în plus opțiunea Smart Cargo.. Sistemul Smart Cargo folosește un scaun pliant exterior pentru pasageri și o trapă în peretele despartitor etanș pentru a oferi un spațiu suplimentar de 0,4 m3 și pentru a crește lungimea maximă a incarcaturiii cu 1,3 m; spătarul central al pasagerului poate fi rotit pentru a simula o masuta tip birou la îndemână, cu spațiu suplimentar de depozitare sub scaun.

Locurile de depozitare inteligente și spațioase sunt prezente peste tot in cabină (în funcție de versiune), variind de la suporturi pentru monede și pahare și zone de depozitare deschise, până la un sertar ingust și spații speciale in acoperiș, in uși și in podea. În versiunea pentru pasageri, acoperisul panoramic poate fi prevazut cu un spatiu de depozitare in plafon asemenea aeronavelor și o structură arcuita, cu o capacitate totala de 74 de litri, accesibilă din randul doi de scaune și din portbagaj. Accesul la portbagaj este usurat la vehiculele parcate printr-o fereastra care se deschide in haion.

PROACE CITY Verso, varianta pentru pasageri, oferă spații de flexibile, cu opțiunea pentru trei scaune individuale sau  bancheta pliabila divizată 60:40 în randul doi. Poate fi adăugat un al treilea rând de scaune. In varianta cu trei scaune separate in randul doi, fiecare dintre ele este prevazut cu sistem Isofix pentru scaune de copii - o caracteristică unică în segment. Toate scaunele pentru pasageri sunt pliabile, inclusiv scaunul din față, pentru a maximiza capacitatea de încărcare și confortul.

Siguranță și confort

PROACE CITY beneficiază de echipamente care ofera o siguranță sporită, o dinamica confortabila, performanțe îmbunătățite și versatilitate, atât în versiunile furgon, cât și Verso.

Dotarile de siguranță asigură un nivel ridicat de siguranță activă. Sistemele includ sistem de siguranta pre-impact, sistem de asistență pentru marcaje rutiere, sistem de mentinere a benzii, Cruise Control adaptiv, sistem de comutare automată între faza lungă și faza scurtă, sistem de monitorizare a unghiului mort. Versiunile Verso vor veni, de asemenea, cu eCall pentru conectarea automată cu serviciile de urgență în caz de accident grav.

Din punct de vedere conectivitate, PROACE CITY este dotat cu un ecran tactil de 8”pentru accesarea functiilor audio si de smartphone, cu MirrorLink, Apple CarPlay (inclusive Siri) si Android Auto (inclusive Google Assistant), conexiune Bluetooth si USB/Aux-in.

PROACE CITY oferă, de asemenea, un afișaj heads-up, prezentând informații cheie despre condus, cum ar fi navigația, limitele de viteză și funcțiile de siguranță, situat confortabil și clar în vizorul frontal al șoferului.

Siguranța și manevrabilitatea sunt susținute de o cameră video retrovizoare, care oferă imagini dinamice de 180 de grade ale zonei din spatele vehiculului și imagini statice care acoperă o zonă chiar mai largă (peste180 de grade). Un sistem de monitorizare a unghiului mort avertizează șoferul asupra celorlalte vehicule din trafic care se deplaseaza în unghiul mort, cu o avertizare audio pe ecran.

Un nivel mai ridicat de suport pentru șofer este furnizat de Smart Active Vision. Acest sistem utilizează două camere dedicate și un ecran de 5 inchi montat pe plafon pentru a furniza imagini clare, în timp real, din spatele și din laterala vehiculului - permițând în mod eficient șoferului să “vadă” prin panourile metalice.


In Romania, noul Toyota Proace City va fi disponibil incepand cu primul trimestru al anului viitor.

More about

Parteneriatul Toyota Olimpic si Paralimpic | Toyota Romania Parteneriatul Toyota Olimpic si Paralimpic | Toyota Romania Este o mare onoare pentru noi sa putem anunta parteneriatul Toyota pana in 2024 cu Comitetul International Olimpic si Comitetul International Paralimpic. Toyota lansează inițiativa globală „Start Your Impossible” Toyota lansează inițiativa globală „Start Your Impossible” Toyota își dedică activitatea pentru a oferi libertate mobilității Toyota România, promotor al  mobilității sustenabile, semnează un parteneriat pentru servicii de leasing financiar cu UniCredit Leasing Toyota România, promotor al mobilității sustenabile, semnează un parteneriat pentru servicii de leasing financiar cu UniCredit Leasing Importatorul celei mai vândute mărci auto din lume și liderul segmentului de mașini „eco” din România – Toyota România a inițiat un parteneriat cu liderul pieței de leasing din România - UniCredit Leasing pentru servicii de leasing financiar.