Intrebari

Frecvente

Cat de des trebuie inlocuite bateriile hibride?

Bateriile din vehiculele noastre hibride sunt proiectate sa echivaleze longevitatea masinii. Vorbind de o masina noua, toate componentele sistemului hibrid beneficiaza de garantia noastra de 5 ani sau 100.000km*. Cand vehiculele nostre hibride trec de revizia sistemului hibrid, pot beneficia de o garantie extinsa pentru bateria hibrida, cu o durata suplimentara de un an sau 15.000km*.
*Oricare din conditii este indeplinita mai curand.

Poate fi reciclata bateria hibrida?

Da. Cel mai apropiat service autorizat Toyota va poate asista in vederea demontarii si eliminarii bateriei hibride. Odata cu adoptarea directivei UE 2006/66/CE in 2006, companiile de reciclare responsabile de tratamentul final al bateriilor Ni- Mh (nichel-hidruri metalice) gasite in masini precum modelul nostru Yaris Hybrid, sunt obligate prin lege sa recicleze cel putin 50% din masa acestora.

Ce se intampla daca bateria mea hibrida se descarca?

Nu trebuie sa va ingrijorati ca un vehicul hibrid Toyota va ramane cu bateria descarcata, deoarece aceasta se reincarca in timpul conducerii. Sistemul monitorizeaza in permanenta parametrii motorului termic si gradul de incarcare al bateriei, comutand fluid intre aceste surse de propulsie, in functie de necesitati.

Este costisitoare intretinerea unui vehicul hibrid?

Este aproximativ egala cu cea a unui vehicul Toyota conventional si poate fi efectuata la orice service autorizat Toyota. In fapt, anumite componente precum placutele de frana se vor uza mai greu, datorita procesului de franare recuperativa.

Cand un vehicul hibrid ramane fara carburant, poate rula folosind electricitatea?

Nu. Cu toate ca vehiculele noastre cu propulsie integral hibrida sunt proiectate sa functioneze in modul electric, nu au fost proiectate sa functioneze fara carburant. O astfel de utilizare poate cauza deteriorarea severa a sistemului hibrid.

Afla mai multe despre Hybrid
The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO Ready for business when you are Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Ca fotograf de calatorie, Johan Lolos, aka @lebackpacker, calatoreste in lume pentru a descoperi si a capta frumusetea naturala, precum si pentru a documenta diferitele culturi pe care le intalneste. Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Urmarim echipa Energy Observer care face urmatorul popas in Venetia, un oras care a devenit un simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice. Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Misiunea Toyota: ne dorim ca oamenii să își împlinească visele, susținându-i pe cei care vor sa participe la Jocurile Olimpice și Paralimpice