1. Despre Toyota
 2. Made in Europe
 3. Our European Journey
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

DE LA IMPORTATOR DE MICA AMPLOARE LA MULTIPLE LOCATII DE FABRICATIE

 • De la inceputul anilor 1990 am transformat activitatile noastre din Europa. Dupa ce am organizat puncte de vanzare de succes am decis sa construim fabrici locale pentru a produce masini special pentru clientii europeni.

  O mica fabrica pentru asamblare a fost construita in Portugalia, impreuna cu Salvador Caetano, la mijlocul anilor 1960, inainte de a lansa operatiunile de fabricatie la scara larga. Am pornit cu fabrici de motoare si masini in Regatul Unit la inceputul anilor 1990 si am ajus sa dezvoltam productia in locatii din Franta, Turcia, Republica Ceha, Polonia si Rusia.

  Sediul central Toyota Motor Europe din Bruxelles, Belgia

 • Beneficiind de investitii care pana acum au insumat mai mult de 9 miliarde de euro, fabricile noastre din Europa au livrat impreuna in jur de 13 milioane de automobile. In plus fata de faptul ca am angajat direct circa 20.000 de oameni, fabricile au produs, de asemenea, peste 6 miliarde de euro pentru aproximativ 400 de furnizori europeni.

  Sediul central al Toyota Motor Europe joaca un rol central in operatiuni, avand control total asupra importului si marketingului produselor Toyota si Lexus din Europa, printr-o retea de 29 de importatori care opereaza in 53 de tari diferite.

  Sediul central Toyota Motor Europe din Bruxelles, Belgia