1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Mobilitate mai ecologica
  4. Autovehicule hibride electrice cu incarcare la priza
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Autovehicule hibride electrice cu incarcare la priza

Aflati mai multe despre primul nostru autovehicul hibrid electric cu incarcare la priza

Prius Plug-in este primul nostru autovehicul electric hibrid cu incarcare la priza, echipat cu o baterie reincarcabila care va permite sa conduceti mai departe cu energie electrica cu zero emisii.

Realizam mai mult cu tehnologia hibrida

Tehnologia noastra electrica cu incarcare la priza va permite sa obtineti si mai mult cu sistemul nostru hibrid integral, facand posibil sa conduceti mai departe si la viteze mai mari folosind doar puterea electrica a masinii. Prius Plug-in foloseste o baterie hibrida litiu-ion reincarcabila, care ii permite masinii sa circule mai mult de 50 km cu pana la aproximativ 135 km/h, fara emisii si cu zero consum de combustibil.

Odata ce energia bateriei este consumata, motorul hibrid preia automat controlul, asa ca niciun sofer nu trebuie sa sufere de „anxietatea de autonomie” experimentata cu autovehiculele electrice cu baterie, care trebuie reincarcate de indata ce li se consuma energia. Tehnologia electrica cu incarcare la priza va permite, de asemenea, sa reduceti si mai mult consumul total de combustibil: cu cat reincarcati mai des, cu atat economiile sunt mai mari.

Cum functioneaza autovehiculele hibride electrice cu incarcare la priza

 

Bateria litiu-ion a modelului Prius Plug-in este mai mica decat cea cu nichel-metal folosita in modelul Prius standard, dar poate produce mai multa putere. Dupa cum sugereaza si numele „plug-in”, reincarcarea se poate face usor si rapid, prin conectare la o sursa de alimentare obisnuita acasa sau la serviciu sau la un punct de incarcare de pe marginea drumului. O reincarcare completa dureaza putin peste doua ore si cercetam cum o putem face si mai simpla, prin tehnologia de incarcare wireless, astfel incat nici macar sa nu fie nevoie sa utilizati cabluri conectoare.

Cele mai obisnuite deplasari de naveta pot fi acoperite doar folosind puterea electrica a masinii (modul BEV). Dupa reincarcarea bateriei seara, masina este pregatita pentru naveta a doua zi. In calatoriile mai lungi, motorul electric si motorul hibrid pe benzina functioneaza impreuna in acelasi mod lin si eficient ca si in celelalte autovehicule electrice hibride integrale (modul HEV). Ca urmare, modelul Prius Plug-in are emisii de CO2 extrem de reduse, de doar 22g/km.

Viitorul autovehiculelor hibride electrice cu incarcare la priza

Autovehiculul Prius Plug-in a fost primul autovehicul hibrid electric cu incarcare la priza din lume.

In viitor, ne asteptam ca aceasta tehnologie sa fie prezenta intr-un numar tot mai mare de masini, pe masura ce infrastructura de reincarcare se dezvolta si diferiti producatori de automobile lucreaza pentru a respecta reglementarile nationale si internationale din ce in ce mai stricte privind emisiile.

Consideram ca modelul hibrid electric cu incarcare la priza reprezinta o evolutie naturala a tehnologiei noastre hibride electrice si un mijloc important de a contribui la reducerea emisiilor in viitor.