1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Mobilitate mai ecologica
  4. Autovehicule hibride
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Autovehicule hibride

Aflati mai multe despre autovehiculele noastre electrificate de mare succes
De la producerea primului model Prius in 1997, am vandut peste cincisprezece milioane de autovehicule hibride in intreaga lume, economisind peste 118 milioane de tone de CO2. Tehnologia hibrida sta la baza tuturor sistemelor noastre de propulsie alternative. Folosind arhitectura noastra hibrida de baza si know-how-ul dobandit, putem dezvolta autovehicule electrice cu baterie, autovehicule hibride cu incarcare la priza si autovehicule electrice cu pile de combustie care functioneaza cu hidrogen.

Succesul tehnologiei hibride

 

In secolul 21, trebuie sa gasim modalitati de a produce autovehicule mai prietenoase cu mediul si de a ne reduce dependenta de combustibilii pe baza de petrol. Consideram modelele hibride o tehnologie de baza pentru atingerea acestor obiective, combinand diferite surse de energie intr-un singur sistem de propulsie pentru a obtine o eficienta remarcabila a combustibilului, cu emisii semnificativ mai mici, la un pret pe care clientii si-l pot permite.

Din momentul in care am prezentat Prius, prima noastra masina hibrid produsa la scara larga, in 1997, ne-am imbunatatit in permanenta know-how-ul legat de tehnologia hibrida. In prezent, modele noastre hibride nu sunt doar mai eficiente ca niciodata, cu o imbunatatire cu aproximativ 10% a consumului de combustibil la fiecare generatie, ci ofera, de asemenea, performante mai puternice si sunt renumite pentru rezistenta deosebita la uzura, fiabilitatea si costurile lor de functionare reduse.

Pentru a profita la maximum de potentialul modelelor hibrid de reducere a emisiilor, ne propunem sa dezvoltam o tehnologie accesibila, de care sa se bucure cat mai multi clienti. Acesta este motivul pentru care ne-am marit gama de modele hibrid de la un singur model la 44 de modele diferite.  Pe masura ce gama diferitelor modele hibrid se mareste, tehnologia ajunge la mai multi clienti potentiali. Acest lucru ne-a ajutat sa ne indeplinim obiectivul de a vinde 15 milioane de autovehicule hibrid in intreaga lume, atingand o rata anuala de vanzari de 1,5 milioane de autovehicule incepand cu 2020.

Cum functioneaza modelele hibrid?

 

Sistemul nostru hibrid foloseste un motor pe benzina si un motor electric. Este un hibrid „integral”, ceea ce inseamna ca autovehiculul poate fi condus doar folosind puterea sa electrica, precum si cu motorul termic si cel electric lucrand impreuna. Acest lucru il face diferit de alte sisteme hibride „mild”, in care motorul electric functioneaza doar pentru a creste performanta motorului pe benzina.

Electricitatea este generata pe masura ce conduceti masina, captandu-se energia creata atunci cand franati sau incetiniti. Aceasta putere este apoi stocata gata de utilizare in bateria autovehiculului hibrid. O unitate de control al puterii determina automat cea mai eficienta sursa de energie care trebuie utilizata in orice moment, indiferent daca va aflati in trafic lent sau pe drum deschis. In traficul de tip stop-start, sistemul nostru hibrid integral trece la modul EV, complet electric, pentru a maximiza avantajele condusului cu zero emisii de esapament si zero consum de combustibil. Daca nivelul bateriei este scazut sau daca cresteti viteza, motorul pe benzina reporneste automat.

Realizarile noastre

  • Peste 118 milioane tone de CO2 economisite
  • Autovehiculele noastre hibrid produc doar niveluri foarte scazute de oxizi de azot, imbunatatind calitatea aerului
  • 44 modele hibrid in intreaga lume. 20 modele in Europa
  • In 2019, mai mult de una din doua masini Toyota vandute in Europa au fost cu sistem de alimentare hibrid