1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Mobilitate mai ecologica
  4. Vehicule pe pile de combustie
  5. Energia furnizata de hidrogen
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Energia furnizata de hidrogen

ENERGIA OBTINUTA DIN HIDROGEN

Vehiculele propulsate de hidrogen reprezinta urmatoarea generatie de vehicule electrice, deoarece pilele de combustie pun bazele unei noi ere a generarii puterii electrice, bazata pe o reactie chimica intre hidrogen si oxigen si nu pe arderea combustibilitor fosili. Dezvoltate initial pentru a propulsa rachetele spatiale, pilele de combustie pe baza de hidrogen isi arata in prezent potentialul de aplicabilitate in multiple industrii. 

Ce este hidrogenul

Hidrogenul este o substanta curata, sigura si disponibil in cantitati aproape nelimitate. De fapt, este unul din elementele chimice cele mai abundente din univers. De aceea, el poate fi obtinut local.
Afla mai multe

De ce hidrogen

Hidrogenul produs cu ajutorul energiei electrice regenerabile este complet lipsit de emisii. Daca este transformat in electricitate, singurul sau produs secundar ramane apa. ...
Afla mai multe

Societatea bazata pe hidrogen

Hydrogen Mobility Europe (H2ME) este un proiect european ce urmareste sa creeze prima retea de statii pentru alimentarea cu hidrogen pe intregul continent. Acest proiect este un pas urias inainte in crearea unei comunitati bazate pe hidrogen, oferind soferilor accesul facil si rapid la statii cu hidrogen. 

Proiectul H2ME urmareste sa demonstreze maturitatea comerciala si tehnica a vehiculelor propulsate de hidrogen, a statiilor de alimentare si a procesului de productie, in vederea sporirii numarului de vehicule propulsate de hidrogen. 

Acest proiect este subventionat de Joint Venture Fuel Cells and Hydrogen (FCH JU (FCH JU) conform acordurilor de granturi 671438 si 700350. Aceasta alianta este sustinuta de Programul de Cercetare si Dezvoltare a Uniunii Europene Horizon 2020, Asociatia de Cercetare Europeana a Pilelor de Combustie si Hidrogenului (N.ERGHY) si Asociatia Hydrogen Europe.