1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Environmental challenge 2050
  4. Tinte globale pe termen mediu 2030
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

TINTE GLOBALE PE TERMEN MEDIU 2030

Pentru a indeplini Provocarea de Mediu Toyota 2050, au fost stabilite tinte pe termen mediu pentru 2030, pe baza situatiei actuale a Toyota si a tendintelor din societate.

AUTOVEHICUL NOU CU ZERO EMISII CO2


Provocarea 1 - tinta pe termen mediu.

Pana in 2030, obiectivul nostru este sa vindem anual peste 5,5 milioane de vehicule electrice in intreaga lume, inclusiv peste 1 milion de vehicule cu zero emisii (vehicule electrice cu baterie si vehicule electrice cu pile de combustie pe hidrogen). Estimarea reducerii medii globale a emisiilor de CO2 in g-CO2/km fata de vehiculele noi va fi de 35% sau mai mult, in functie de conditiile pietei, comparativ cu nivelurile din 2010.

Descopera provocarea

CICLU DE VIATA CU ZERO EMISII CO2


Provocarea 2 - tinta pe termen mediu

Pana in 2030, obiectivul nostru este de a reduce emisiile de CO2 cu 25% sau mai mult pentru intregul ciclul de viata al autovehiculului, comparativ cu nivelurile din 2013.

Descopera provocarea

FABRICA CU ZERO EMISII CO2

Provocarea 3 - tinta pe termen mediu

Pana in 2030, obiectivul nostru este de a reduce emisiile de CO2 generate de fabricile la nivel global cu 35% comparativ cu nivelurile din 2013.

Descopera provocarea

MINIMIZAREA SI OPTIMIZAREA CANTITATII DE APA UTILIZATE


Provocarea 4 - tinta pe termen mediu

Pana in 2030, obiectivul nostru este sa implementam masuri la cele patru fabrici implicate in provocare din America de Nord, Asia si Africa de Sud, pentru a reduce consumul de apa. Din punct de vedere al calitatii apei, vom efectua si evaluari complete de impact la toate cele 22 de fabrici din America de Nord, Asia si Europa, unde apa uzata este deversata direct in rauri.

Descopera provocarea

CREAREA UNEI SOCIETATI SI A UNOR SISTEME BAZATE PE RECICLARE


Provocarea 5 - tinta pe termen mediu

Pana in 2030, obiectivul nostru este sa finalizam infiintarea sistemelor de colectare si reciclare a bateriilor la nivel global, precum si crearea a 30 de unitati-model, care sa se potriveasca cu instalatiile locale pentru tratarea si reciclarea adecvata a autovehiculelor scoase din uz.

Descopera provocarea

CREAREA UNEI SOCIETATI A VIITORULUI IN ARMONIE CU NATURA

Provocarea 6 - tinta pe termen mediu

Pana in 2030, obiectivul nostru este sa realizam 19 fabrici in armonie cu natura (12 in Japonia si 7 in intreaga lume), precum si sa implementam activitati de armonizare cu natura in toate regiunile in care isi are sediul Toyota, in colaborare cu comunitatile si companiile locale. In plus, vom continua sa contribuim la activitatile de conservare a biodiversitatii in colaborare cu ONG-urile si vom extinde initiativele atat in interior, cat si in exterior, pentru a incuraja oamenii preocupati de mediu, care isi asuma responsabilitatea pentru viitorul planetei.

Descopera provocarea