1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Environmental challenge 2050
  4. Provocarea 1
  5. Cum schimba obiectivele noastre de mediu orasele in prezent?
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Cum schimba obiectivele noastre de mediu orasele in prezent?

Taxiuri alimentate cu hidrogen pe strazile Parisului

O societate mixta consacrata care reprezinta un reper in aparitia unei societati bazate pe hidrogen in Franta si in dezvoltarea Hype a introdus prima flota de taxiuri din lume, cu alimentare cu hidrogen si zero emisii.. Hype a fost lansata in 2015 in timpul COP21 si opereaza in Paris si in regiunea Ile-de-France.

Societatea mixta – denumita HysetCo – apartine Air Liquide, Idex, Société du Taxi Électrique Parisien (STEP) si Toyota. Este prima companie dedicata dezvoltarii mobilitatii pe baza de hidrogen in regiunea Parisului.

 

 

 

  • HysetCo va facilita lansarea autovehiculelor cu pile de combustie pe hidrogen si a infrastructurii de reincarcare a acestora in regiunea Ile-de-France. Din cele 600 de taxiuri suplimentare care au fost planificate pana la sfarsitul anului 2020, Toyota a livrat 500 de masini Mirai.
  • Prin acest proiect, partenerii isi consolideaza angajamentul ferm fata de mobilitatea ecologica si imbunatatirea calitatii aerului. De asemenea, proiectul demonstreaza clar ca mobilitatea cu hidrogen este o solutie potrivita pentru aplicatii intensive precum transportul de pasageri. Misiunea organizatiei este de a promova tranzitia sectorului catre zero emisii, cu un obiectiv de „zero emisii pentru taxiuri pana la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024”.


    Cititi intreaga poveste in pagina de stiri a Toyota

Mirai ajuta Politia Metropolitana sa curete Londra

Serviciul de Politie Metropolitana din Londra si-a unit eforturile cu Toyota Mirai pentru a contribui la crearea celei mai mari flote de autovehicule de politie din lume cu zero emisii.

Singura emisie de esapament produsa de Mirai este apa – un produs secundar al procesului pilelor de combustie care transforma hidrogenul in electricitate pentru a alimenta autovehiculul. Performanta cu zero emisii a modelului Mirai va ajuta Politia Metropolitana in eforturile sale de a sprijini strategia de aer curat a primarului Londrei.

 

 

 

Orasul Berlin - unul dintre cele mai avansate „orase Mirai”

Cu ajutorul a 45 de autovehicule Mirai, start-up-ul CleverShuttle din Berlin a inceput o poveste de succes in domeniul transportului. Cei peste 5 milioane de kilometri parcursi in mai putin de doi ani sunt o dovada perfecta a fiabilitatii si adecvarii pentru utilizarea zilnica.

La inceputul anului 2020, doua masini Toyota Mirai au fost inregistrate de Departamentul de Politie din Berlin, care le foloseste intens in activitatile zilnice de patrulare. Masinile Mirai sunt complet echipate cu sirena, echipament radio, sistem de semnalizare luminoasa si sunt vopsite in albastru-argintiu tipic politiei.