1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Societatea sustenabila
  4. Planuri de viitor
  5. Cum se asociaza acest lucru cu viata mai buna? 
Actiuni rapide
Actiuni rapide

Doriti sa aflati mai multe? 

Cum se asociaza acest lucru cu viata mai buna? 

Avand in vedere ca 80% din populatia activa a Rwandei este implicata in sectorul agricol, sprijinul pentru agricultura este unul dintre cele mai bune mijloace de a crea o natiune mai prospera. Scopul proiectului din Rwanda este de a cultiva cinci soiuri de flori pe 70 de hectare si de a obtine vanzari anuale de 11 milioane de dolari in urmatorii cinci ani. Speram ca acest lucru va contribui la imbogatirea comunitatii active. 

Ce face Toyota, de fapt? 

Toyota este co-investitor in Bloom Hills Rwanda Ltd., o companie infiintata cu scopul de a dezvolta seminte si puieti, tehnici de cultivare si logistica necesara. De asemenea, investim in unele dintre tehnologiile utilizate pentru a sprijini industria floricola din Rwanda, cum ar fi energia solara, energia geotermala si captarea ploii. 

De ce face Toyota acest lucru? 

Africa Subsahariana are multe obstacole de depasit, inclusiv ratele productivitatii agricole, care sunt printre cele mai scazute din lume. Din cauza aprovizionarii insuficiente cu ingrasaminte si irigatii, a masinilor agricole insuficiente disponibile si a starii de subdezvoltare a tehnologiei de cultivare, randamentul mediu al culturilor de cereale din regiune este mai putin de jumatate din media globala. 

In ceea ce priveste competitivitatea, Rwanda agricola are in continuare dezavantaje semnificative. Insa, pe de alta parte, Rwanda a atins un nivel de dezvoltare care i-a adus eticheta „Miracolul Africii” in ultimii ani. Iar guvernul national al tarii a anuntat planuri ambitioase de dezvoltare si diversificare, inclusiv o crestere de zece ori a castigurilor din sectorul horticulturii pana in 2018. Toyota isi propune sa isi joace rolul in dezvoltarea sectorului agricol din Rwanda. 

Proiectul avanseaza fara probleme? 

Absolut. Alaturi de Bloom Hills Rwanda Ltd. si cu colaborarea Institutului de Informatii si Cercetare Mizuho, orasului Hachimantai si Universitatii Iwate, aceasta societate de floricultura incepe in sfarsit sa infloreasca!