1. Company
  2. Noutati, evenimente si povesti Toyota
  3. 2019
  4. Toyota TNGA
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

TOYOTA ADUCE TNGA ÎN CADRUL MAȘINILOR MICI

Toyota aduce TNGA în cadrul mașinilor mici cu noua platformă GA-B

• Proiectat pentru a furniza o conducere sigură și naturală

• Utilizare inteligentă a spațiului și libertate de design

• Sistem modular care permite o varietate de dimensiuni și tipuri de caroserie

Dezvoltarea de noi platforme de către Toyota în cadrul filozofiei Toyota New Global Architecture (TNGA) a oferit o schimbare de direcție în conducerea, manevrarea și designul unei serii de modele noi.

Proiectată prima, platforma GA-C pentru autoturisme de dimensiuni medii, reprezintă baza pentru inovațiile în comportamentul dinamic și atractivitatea modelelor Prius, Toyota C-HR și a noii Corolla. În mod similar, filozofia TNGA și-a demonstrat capacitatea pentru sedan-uri și SUV-uri mai mari, platforma GA-K stând la baza noului Camry și a noului RAV4.

Acum, Toyota se pregătește să aplice filozofia și tehnologia TNGA pentru a eleva designul și performanțele dinamice ale mașinilor sale mici odată cu debutul platformei GA-B.


Conducere sigură și naturală

Ca şi platformele GA-C și GA-K, noua platformă GA-B este proiectată pentru a oferi o dinamică sigură și naturală. Acest lucru este realizat printr-o serie de tehnici. În primul rând, platforma oferă tehnologii avansate de îmbinare care contribuie la niveluri ridicate de rigiditate a caroserieii, menținând în același timp atenția asupra greutății și costului.

În al doilea rând, suspensia frontală a structurii MacPherson prezintă amortizoare cu frecare redusă și o varietate de tipuri de arcuri. Suspensia spate poate fi specificată fie ca punte torsionabilă fie de tip multi-link, în funcție de caracterul și tipul vehiculului.

In ultimul rând, nu în cel din urmă, platforma GA-B poziționează și scaunul șoferului jos și înapoi spre centrul mașinii, contribuind la reducerea centrului de greutate al vehiculului. Acest lucru creează, de asemenea, o poziție de conducere antrenantă, cu un volan care poate fi fixat aproape de șofer, într-un unghi optimizat.


Utilizare inteligentă a spațiului și libertate de proiectare

Noua platformă GA-B a fost, de asemenea, proiectată pentru a maximiza spațiul interior prin abordarea volumetrică inteligentă, care oferă un interior spațios și confortabil. Filozofia TNGA poziționează componente care nu sunt vizibile astfel incât proiectarea vehiculului în zonele cheie. Drept urmare, proiectanții de vehicule vor avea libertatea de a oferi fiecărui nou model GA-B un aspect vizual special și individual, cu o poziție joasă și proporții atrăgătoare.

În plus, punctele dure din partea superioară a caroseriei și zona bazinului șoferului sunt poziționate jos, pentru a oferi designerilor o libertate suplimentară de a crea vehicule cu o înălțime mică și o amprentă largă. Aceasta apariție atrăgătoare este generată de poziționarea roților la colțurile platformei, cu scurtarea accentuată a consolelor, iar combinația dintre o arhitectură cu ampatament lung și o abordare inteligentă a asamblării asigură că spațiul interior nu suferă compromisuri în ciuda unor dimensiuni exterioare compacte.


Sistem modular

Noua platformă GA-B oferă o mare modularitate, cu o varietate de lungimi ale ampatamentului, înălțimi ale vehiculului și lățimil ale ecartamentului, permițând proiectanților și inginerilor să creeze vehicule cu design atractiv de diferite dimensiuni și pentru diferite tipuri de caroserie.