1. Company
  2. Noutati, evenimente si povesti Toyota
  3. 2019
  4. Mobilitate Tokyo 2020
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

TOYOTA SUSTINE JOCURILE OLIMPICE

DE LA TOKYO DIN 2020

Tokyo, Japonia, 22 august 2019 – Toyota Motor Corporation (Toyota), partenerul mondial al Jocurilor Olimpice și Paralimpice, a anunțat astăzi că a lansat o pagină dedicată pe site-ul său global pentru a sprijini și împărtăși poveștile și activitățile a aproximativ 240 de sportivi

Toyota Motor Corporation (Toyota), partener mondial al Jocurilor Olimpice și Paralimpice, a anunțat astăzi că va asigura o linie completă de vehicule electrice, inclusiv versiuni unicat ale anumitor vehicule, precum și vehicule dezvoltate inițial pentru a sprijini Jocurile Olimpice și Paralimpice din Tokyo 2020. Cu gama sa electrică, Toyota, împreună cu Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, urmărește să atingă cel mai scăzut nivel de emisii al unei flote oficiale utilizate vreodată la Jocurile Olimpice și Paralimpice, contribuind astfel și la reducerea emisiilor.

Toyota ofera un număr de aproximativ 3.700 de produse de mobilitate și/sau vehicule pentru Tokyo 2020. Aproape 90 la sută din flota oficială de vehicule vor fi electrice. Vehiculele electrice includ vehicule electrice hibride (HEV), vehicule electrice cu celule de combustibil (FCEV), precum Mirai –masina cu propulsie cu hidrogen -, vehicule electrice hibride plug-in (PHEV), precum Prius PHV (cunoscut sub numele de Prius Prime pe unele piețe), și vehicule electrice cu baterii (BEV), precum „APM” (“Accessible People Mover” Transportatorul de Persoane Accesibil) , e-Palette sau TOYOTA Concept-i, toate oferind o gamă de mobilitate diversă si unică în timpul Tokyo 2020.

Printre vehiculele electrificate furnizate, Toyota va include aproximativ 500 FCEV-uri și aproximativ 850 BEV-uri, cea mai mare flota Olimpica inregistrata vreodată. Din aproximativ 3.700 de produse de mobilitate și / sau vehicule pentru Tokyo 2020, 2.700 vor face parte din flota oficială, furnizată în principal pentru susținerea transportului între diversele puncte de interes în timpul Jocurilor Olimpice. Acestea vor fi vehicule disponibile comercial, cum ar fi Mirai, etc

Calculele preliminare sugerează că CO2 emis de flota disponibilă pentru Tokyo 2020 va fi în medie sub 80 g/km*1, ceea ce duce la o reducere cu cca. jumătate a cantității tipice în comparație cu o flotă de dimensiuni similare de modele convenționale pe benzină și motorină. În plus, este anticipată o reducere si mai mare pe parcursul Jocurilor, atunci când luam in considerare si celelalte produse avansate de mobilitate și/sau vehicule electrificate, inclusiv versiunile unicat ale unor vehicule sau vehiculele special concepute pentru a fi utilizate la Jocuri.

Ca atare, Toyota își propune să atingă cel mai scăzut nivel al emisiilor unei flote oficiale folosite vreodată la Jocurile Olimpice și Paralimpice.

În plus, pentru a ajuta la evitarea coliziunilor și reducerea/atenuarea daunelor sau a vătămărilor potențiale, toate vehiculele disponibile comercial folosite pentru susținerea transportului personalului vor fi echipate cu tehnologiile de siguranță preventivă Toyota, inclusiv „Toyota Safety Sense” și „Lexus Safety System +”. Mai mult, aproape toate vehiculele disponibile comercial utilizate vor fi, de asemenea, echipate cu Sonar Intelligent Clearance (ICS), sistem conceput pentru a ajuta la frânare în cazul aplicării neintenționate a pedalei de accelerație.

În afară de flota oficială, Toyota va susține Jocurile Olimpice şi cu alte vehicule, inclusiv autobuzul de transport în masă cu celule de combustibil „Sora”, vehicule de asistență care ajută la ridicarea pasagerilor pe scaune sau sunt echipate cu o rampă atașată pentru a permite pasagerilor cu scaune cu rotile accesul în vehicul prin ușa din spate, dar și alte vehicule, cum ar fi stivuitoare cu celule de combustibil fabricate și vândute de Toyota Industries Corporation.

Pilonii Toyota pentru Tokyo 2020

Cei trei piloni principali piloni pe care Toyota construieste pentru Tokyo 2020 :

(1)Mobilitate pentru toti, sau sa ofere tuturor oamenilor libertatea de a se deplasa;
(2) Sustenabilitate sau realizarea unei societati bazate pe hidrogen (mediu/siguranta),
(3) Sprijin in ceea ce priveste transportul, folosind Toyota Production System (TPS).

Prin intermediul acestor trei piloni, Toyota si-a propus sa ofere soluții de mobilitate care depasesc furnizarea traditionala de vehicule.

Prin intermediul liniei sale complete de vehicule electrice destinate reducerii impactului asupra mediului și prin soluțiile de mobilitate care combină TPS cu mobilitatea diversă, Toyota va sprijini fluența operațiunilor în cadrul Tokyo 2020, asigurând în același timp transportul celor care participă la Jocuri, inclusiv personalul, sportivii și vizitatorii. Mai mult, cu ajutorul roboților săi, Toyota va oferi nu numai suport operațiunilor de la eveniment, ci și o gama de experiențe unice, redefinind noțiunea generală a ceea ce înseamnă mobilitate in cadrul Jocurilor Olimpice

Aceste activități vor fi desfășurate în timp ce Toyota isi va urmari in continuare propria provocare, aceea de a oferi “Mobilitate pentru toti”, furnizand astfel diverse solutii de mobilitate pentru a face  din Tokyo 2020 un eveniment unic..

1) Vehicule dezvoltate special pentru Tokyo 2020

APM

Aproximativ 200 de unități pentru a ajuta participanții cu nevoi speciale de mobilitate să călătorească intre locurile in care se vor desfasura activitatile sportive din Tokyo 2020, cum ar fi Stadionul Olimpic și Parcul de Tenis Ariake, in scopul unor activități de transport de tip „ last mile” și de asistență. • Detalii despre APM au fost comunicate deja in spatiul public in 18 iulie (versiunea completă aici)

2) Versiuni unice de vehicule pentru Tokyo 2020

e-Palette (Versiunea Tokyo 2020)

Primul BEV al Toyota dezvoltat special pentru Autono-MaaS*2, e-Palette Tokyo 2020 va sprijini nevoile de transport ale personalului și sportivilor, cu o duzină sau mai multe care circulă pe o buclă continuă în Satul Olimpic și Paralimpic.

 

Cu o podea electrică, o pantă joasă şi o rampă electrică,  capabilă să se opreasca precis la fiecare stop, fără a lăsa goluri sau deschideri între bordură și autobuz, e-Palette va facilita călătoria pentru pasagerii din scaune cu rotile și va susține un transport fluid pe distanțe scurte.

 

Se prevede că vehiculul va avea o conducere automată (până la nivelul SAE 4*3). Pe lângă faptul că are un operator la bordul fiecărui vehicul pentru a monitoriza operațiunea de conducere automată, Toyota va oferi, de asemenea, un sistem de control digital pentru a monitoriza condițiile generale de funcționare ale vehiculului.

 

Toyota Concept-i (versiunea Tokyo 2020)

Cu un design specific, de tip „siluetă hi-tech one-motion”, Concept-i speră să aducă un plus de emoție și atenție la Jocurile Olimpice prin activitățile sale ca vehicul din fruntea coloanei Tortei Olimpice. De asemenea, pe drumurile publice din jurul Toyota City Showcase vor fi utilizate pentru vehiculele cu tehnologie avansată de conducere. Acestea includ Toyota Concept-i, care va demonstra conducerea automată (nivelul SAE 4*3) și funcțiile sale, inclusiv functia “Agent conversation”, care folosește inteligența artificială pentru a înțelege oamenii, ajutându-i să experimenteze noi modalități de a se deplasa și „mașini indragite” ale viitorului.

3) Alte Vehicule

Mirai
Aproximativ 500 de unitati vor fi oferite pentru transportul staff-ului Jocurilor Olimpice de Tokyo dintr-o locatie in alta.

Toyota va pune la dispoziție aproximativ 300 de unități din dispozitivele sale de mobilitate personală pentru a fi utilizate de personalul de securitate / medical care se află în jurul și în interiorul locațiilor Tokyo 2020, cum ar fi Stadionul Olimpic și Parcul de tenis Ariake In plus, Toyota explorează utilizarea dispozitivelor sale de mobilitate personală tip scaun cu rotile pentru cei cu dificultăți locomotorii

Toyota va pune la dispoziție aproximativ 300 de unități din dispozitivele sale de mobilitate personală pentru a fi utilizate de personalul de securitate / medical care se află în jurul și în interiorul locațiilor Tokyo 2020, cum ar fi Stadionul Olimpic și Parcul de tenis Ariake In plus, Toyota explorează utilizarea dispozitivelor sale de mobilitate personală tip scaun cu rotile pentru cei cu dificultăți locomotorii