Ce este si cum functioneaza tehnologia Toyota Full Hybrid

Sistemul Toyota Full Hybrid este o tehnologie inteligenta, proiectata pentru a functiona cu un consum redus de benzina si, implicit, emisii reduse de noxe, care combina doua surse de putere pentru a va oferi un maxim de eficienta, performanta si adaptabilitate perfecta la conditiile de trafic.
 
Toyota este pionierul sistemului de propulsie hibrid, cu o experienta de peste 20 ani in fabricarea si vanzarea autovehiculelor hibride. In prezent, peste 15 milioane de autovehicule hibride Toyota se afla in circulatie, iar calitatea produselor noastre este remarcabila.

Din ce este compus sistemul hibrid?

Sistemul Toyota Full Hybrid combina doua surse de putere: un motor termic eficient pe benzina si un motor electric puternic, alimentat de o baterie electrica de mare capacitate. Fiecare componenta a fost proiectata special pentru sistemul Toyota Full Hybrid si functioneaza sinergic cu celelalte elemente.

/

In centrul sistemului Toyota Full Hybrid se afla motorul pe benzina cu ciclu Atkinson. Acesta utilizeaza un ciclu diferit de motoarele Otto conventionale, care produce mai putina caldura si este mai eficient, comparativ cu motoarele conventionale, in zona turatii medii – mari, avand un consum optim.

A doua sursa de putere este un motor electric compact cu inalta eficienta, ce completeaza perfect motorul termic. La viteze mici-medii ale autovehiculului, cand eficienta motorului termic este mica, cuplul motor al motorului electric asigura integral propulsia vehicului. La viteze medii-mari, motorul electric asista motorul termic, asigurand o acceleratie puternica si rafinata si o excelenta economie de carburant. Rezervorul de inalta capacitate a sistemului hibrid Toyota este o baterie NiMH (nichel metal hidrid) sau Li-ion (lithium ion). Bateria stocheaza energia electrica generata de catre sistem si alimenteaza motorul electric pentru a propulsa masina. Nu necesita incarcare de la o sursa externa.

Cum sa conduci eficient o Toyota Full Hybrid

Sa conduci o Toyota Full Hybrid este simplu si placut. Sistemul hibrid a fost proiectat pentru utilizarea preponderenta a motorului electric in detrimentul celui termic. Fie ca pleci de la semafor, iesi din parcare sau te deplasezi in trafic, propulsia este asigurata de motorul electric. Mai mult, in regim electric, deplasarea se face silentios si fara emisii. Pentru un maxim de eficienta, apasa usor pedala de acceleratie, iar motorul termic nu va porni pana cand viteza de deplasare nu va creste.

In timpul deplasarii, motorul electric si cel termic functioneaza impreuna in cea mai buna configuratie. Vei obtine o excelenta economie de carburant, fara echivalent la vehiculele conventionale. Sistemul comuta si combina fluid functionarea celor doua surse de putere, pentru a-ti asigura deplasarea in cel mai eficient mod posibil. Nu trebuie sa faci nimic, si s-ar putea nici sa nu sesizezi tranzitiile - sunt foarte rafinate si creeaza o experienta placuta de condus. Apasa pedala de acceleratie cu blandete, astfel incat sa ramai cat mai mult in zona „eco” si sa mentii o eficienta energetica ridicata.

La apasarea pedalei de acceleratie vei angaja puterea combinata a celor doua motoare. Impreuna, acestea asigura un maximum de putere atunci cand este necesar, de exemplu, in depasiri sau in deplasari pe autostrada. Pentru cel mai eficient consum, atinge cat mai rapid viteza dorita, apoi redu apasarea pedalei de acceleratie pentru a te mentine in zona „eco”.

In timp ce incetinesti, motorul termic se va opri din nou. Mai mult, odata cu apasarea pedalei de frana, sistemul recupereaza energia cinetica a autovehiculului si o redirectioneaza spre baterie, incarcand astfel bateria. Aceasta este reciclarea energiei. Daca doresti ca masina ta Toyota sa stocheze un maxim de energie franeaza usor si din timp, actionand pedala de frana, pe cat de mult timp posibil.

La coborarile lungi si abrupte selecteaza modul B, pentru a utiliza frana de motor. Retine insa ca acesta nu este la fel de eficient in recuperarea energiei ca franarea normala.

/
Alege stilul preferat de condus

Tehnologia Toyota Full Hybrid le reda soferilor placerea de a conduce. Aceasta ruleaza incredibil de lin și este extrem de receptiva - iar atunci cand conduci prin oraș, te poti bucura de linistea motorului electric.

Sistemul Toyota Full Hybrid gestioneaza schimbarile si tranzitiile in mod autonom, fara sa fie nevoie de interventia soferului. Prin transmisia automata cu variatie continua controlata electronic (e-CVT), condusul este simplificat si mai mult, devine intuitiv, usor.

/

Mai multe despre Toyota

Conditii si ghid informativ despre Programul Rabla Clasic 2021 si Rabla Plus 2021 Conditii si ghid informativ despre Programul Rabla Clasic 2021 si Rabla Plus 2021 În baza Programului Rabla 2021, Guvernul României susține înnoirea parcului auto, prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul Rabla are două componente - Rabla Clasic și Rabla Plus, condițiile și termenele fiind prevăzute de Ghidul de finanțare a PSIPAN 2020-2024 și Ghidul de finantare din 2020 a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024. Toyota Yaris este desemnata Masina anului 2021 Toyota Yaris este desemnata Masina anului 2021 Noul Yaris a fost nominalizat de un juriu format din 59 de jurnalisti auto din intreaga Europa. A patra generatie Toyota Yaris primeste acest prestigios premiu la 21 de ani de la lansarea primei generatii, castigatoare a aceluiasi prestigios trofeu in anul 2000. De-a lungul carierei sale, Yaris a fost laudat in mod regulat de juriul competitiei Masina Anului, fiecare generatie numarandu-se printre finaliștii pentru acest premiu prestigios. Toyota România a încheiat parteneriate pentru susținerea    performanțelor sportive și asigurarea mobilității Toyota România a încheiat parteneriate pentru susținerea performanțelor sportive și asigurarea mobilității Toyota România a încheiat parteneriate pentru susținerea performanțelor sportive și asigurarea mobilității cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Național Paralimpic România Parteneriatul Toyota Olimpic si Paralimpic | Toyota Romania Parteneriatul Toyota Olimpic si Paralimpic | Toyota Romania Este o mare onoare pentru noi sa putem anunta parteneriatul Toyota pana in 2024 cu Comitetul International Olimpic si Comitetul International Paralimpic.
Toyota lansează inițiativa globală „Start Your Impossible” Toyota lansează inițiativa globală „Start Your Impossible” Toyota își dedică activitatea pentru a oferi libertate mobilității Programul Toyota Hybrid Service Programul Toyota Hybrid Service O verificare anuala a sistemului hibrid Toyota este cel mai bun mijloc de a va asigura ca obtineti cele mai bune performante de la sistemul dumneavoastra Hybrid Synergy Drive®