1. Company
  2. Noutati, evenimente si povesti Toyota
  3. 2019
  4. Tokyo 2020 - robotii Toyota
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

ROBOTII TOYOTA FACILITEAZA PARTICIPAREA LA JOCURILE OLIMPICE SI PARALIMPICE

Dedicat “Mobilitatii pentru toti”, robotii Toyota sporesc si amplifica capacitatile umane

 

Toyota Motor Corporation (Toyota), partener la nivel mondial al Jocurilor Olimpice si Paralimpice, urmareste sa ofere solutii de mobilitate care depasesc furnizarea de vehicule oficiale pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020.
Acest lucru este posibil prin intermediul proiectului “Tokyo 2020 Robot Project”, proiect condus de Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo, care aduce impreuna Guvernul, Guvernul Metropolitan din Tokyo, partenerii evenimentului, dar si diversi experti in domeniul roboticii.
La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, robotii care vor fi prezentati de Toyota vor fi utilizati pentru a sustine mobilitatea oamenilor din diferite locuri. Ajutand oamenii sa experimenteze si sa-si traiasca visurile, Toyota spera ca va putea contribui in continuarea la succesul Jocurilor Olimpice.

 

Nobuhiko Koga, Chief Officer al Toyota Frontier Research Center, a declarat: La Toyota folosim tehnologia robotilor industriali pentru diverse aplicatii din dedicarea noasta pentru a sustine activitatile umane de zi cu zi si dedicarea fata de un trai armonios. De exemplu, incepand cu anul 2004, am dezvoltat roboti parteneri care au ca scop asistarea oamenilor in varsta sau a celor care nu pot sa se deplaseze fara ajutor. Acum, pe masura ce ne transformam intr-o companie de mobilitate, investim in cunostintele noastre de robotica pentru a le oferi tuturor libertatea de miscare.
“Mobilitate pentru toti” nu reprezinta doar miscarea “fizica” a oamenilor si a lucrurilor, ci include si mobilitatea “virtuala”. Aceasta le ofera, in plus, oportunitatea de a experimenta lucruri noi, de a se intalni cu alte persoane si de a interactiona cu ele, dar, totodata, si sansa de a fi miscati “emotional”. La Jocurile Olimpice si Paralimpice de la Tokyo dorim sa surprindem imaginatia spectatorilor cu ajutorul robotilor de asistenta pe masura ce ne angajam sa facem din acest eveniment un succes.

Detalii despe roboti – In cadrul Jocurilor Olimpice si Paralimpice de Tokyo sunt utilizate diferite modele de roboti:

Tokyo 2020 Mascot Robot Miraitowa/Someity (Mascot Robot)

  • • Pentru a organiza cea mai inovatoare si mai avansata editie a tuturor timpurilor din punct de vedere tehnologic, se lucreaza pentru a se dezvolta “Mascot Robot”. 
    • Pe langa intampinarea sportivilor si a oaspetilor in locurile oficiale, Toyota isi propune ca Mascot Robot sa fie si in atentia copiilor. 
    • Prin intermediul unei camere montate pe capul robotului, acesta poate recunoaste persoanele aflate in apropiere, reusind astfel sa isi exprime starea de spirit cu ajutorul ochilor. 
    • Prin echiparea robotului cu articulatii in miniatura pe intregul corp, robotul ofera flexibiliate atunci cand este controlat, putand fi folosit in conditii de siguranta si cu o mare functionalitate tehnica.

T-H3 (Humanoid Robot)

  • • Toyota va oferi o modalitate unica pentru persoanele care nu pot sa fie prezente, oferindu-le sansa de a interactiona cu sportivii prin intermediul robotilor T-H3 si Mascot. 
    • Robotii T-HR3 vor putea reproduce miscari ale unui robot mascota aflat la distanta, aproape in timp real. Pe langa furnizarea de imagini si de sunete din locuri aflate la distante mai mari, utilizatorii robotului vor putea, de asemenea, sa experimenteze puterea miscarii si a asistentei tactile, permitandu-le acestora sa comunice si chiar si sa bata palma cu ceilalti atleti, simtindu-se astfel cu adevarat prezenti la eveniment.

T-TR1 (Remote location communication Robot)

  • • T-TR1 este un robot de mobilitate virtuala/teleprezenta, dezvoltat de Institutul de Cercetare Toyota din Statele Unite. Este echipat cu camera video deasupra unui ecran de dimensiuni naturale. 
    • Imaginea utilizatorului proiectata de catre robotul T-TR1 il va face pe acesta sa se simta mult mai prezent la eveniment. 
    • Cu ajutorul robotului T-TR1, Toyota le va oferi oamenilor sansa de a participa cel putin virtual la eveniment prin intermediul unui ecran capabil sa sustina discutii intre 2 locatii.

HSR: Human Support Robot / DSR: Delivery Support Robot

  • • Pentru zona special amenajata pentru persoanele cu dizabilitati de pe Stadionul Olimpic, robotul HSR are scopul de a indruma oaspetii la locul lor si de a le oferi mese usoare, bunuri si altele, ajutandu-i astfel sa se bucure cat mai mult de eveniment. 
    • De asemenea, robotul DSR, special conceput pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice de la Tokyo (2020), va livra in mod direct bauturi si alte bunuri/alimente spectatorilor, pe care acestia le-au comandat folosind o tableta speciala. 
    • Cand vine vorba de evenimente de atletism, unde exista aproximativ 500 de locuri pentru Jocurilor Olimpice si inca 500 pentru Jocurile Paralimpice, se preconizeaza ca robotii vor servi cel putin 1000 de spactatori care necesita asistenta (este prevazut ca fiecare sectiune sa aiba 16 randuri cu 32 de locuri).

FSR: Field Support Robot (Field Event Support Robot)

  • • Roboti special echipati cu functii autonome care vor fi folositi pentru evenimentele de atletism precum aruncarea sulitei. 
    • In timp ce isi va determina ruta optima, robotul FSR va urma personalul operational pe un traseu pentru a determina si evita obstacolele in timp ce va aduna si transporta obiectele din cadrul evenimentelor de aruncare.