1. Despre Toyota
  2. News
  3. Uniunea Europeana vede puterea din Vaile Hidrogenului
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Uniunea Europeana vede puterea din Vaile Hidrogenului

Europa, lider in dezvoltarea ecosistemelor pe baza de hidrogen
09/03/2023
Vaile Hidrogenului sunt zone geografice in care se produce hidrogen curat si se utilizeaza la nivel local. Pentru a dezvolta astfel de ecosisteme ale hidrogenului si a crea oportunitati de afaceri viabile, este important sa aducem impreuna producatorii si utilizatorii. La Toyota, suntem mandri sa ne asumam un rol-cheie in aceasta calatorie.
 
  • In Europa sunt necesare mai multe Vai ale Hidrogenului

    Saptamana trecuta, am participat la evenimentul „Repowering the EU with Hydrogen Valleys”. Comisarul european Mariya Gabriel a discutat cu investitori si parteneri pentru dezvoltarea mai multor Vai ale Hidrogenului in Europa. Acestea pun in valoare ecosistemul hidrogenului prin reunirea tuturor elementelor de productie, stocare, transport si utilizare finala a hidrogenului intr-un singur loc.

    Prin urmare, un alt scop important al evenimentului a fost semnarea unei declaratii intitulate „Trecerea economiei hidrogenului de la nisa la scara”. Aceasta va dubla in cele din urma numarul de vai ale hidrogenului din Europa.

  • De ce sunt importante vaile hidrogenului?

    Hidrogenul va fi necesar pentru industrie, pentru transportul local si pentru gospodarii. In Vaile Hidrogenului, productia si aprovizionarea cu hidrogen verde vor creste pentru a satisface cererea tot mai mare din industrie si transporturi. Intrucat energia din hidrogen este un pilon esential al strategiei energetice a Europei, TME extinde in continuare diferite tipuri de aplicatii ale pilelor de combustie impreuna cu partenerii din industrie pentru a sprijini cresterea ecosistemelor de hidrogen. Strategia de parteneriat a TME are ca obiectiv dezvoltarea de sinergii intre diferitele sectoare de activitate si sprijinirea comunitatilor care doresc sa se extinda mai departe in coridoare de hidrogen cu drepturi depline.

  • Pile de combustie fiabile si durabile de la Toyota

    Credem intr-o abordare a sistemului de propulsie cu mai multe cai de propulsie si consideram ca hidrogenul contribuie in mod esential la obiectivele noastre mai ample de decarbonizare. Mirai a aparut pentru prima data in 2014. A doua generatie a fost lansata recent, dovedind tehnologia si expertiza noastra in materie de pile de combustie pe care am cultivat-o in ultimii 30 de ani. I-am explicat Mariyei Gabriel ca, in stiva de pile de combustie a Mirai, oxigenul si hidrogenul se combina si genereaza electricitate pentru a alimenta masina, care nu produce emisii, cu exceptia apei. Nu intentionam ca Mirai sa fie singurul nostru autovehicul electric cu pile de combustie pe hidrogen (FCEV). In Marea Britanie, lucram la un prototip Hilux cu pile de combustie pe hidrogen.

  • Numeroase posibilitati cu modulele noastre de pile de combustie

    De asemenea, am putea sa-i explicam Mariyei Gabriel ca tehnologia noastra de pile de combustie este disponibila in module compacte si versatile. Astfel, acestea pot fi integrate cu usurinta intr-o mare varietate de aplicatii si solutii de mobilitate. In prezent, partenerii nostri ofera deja o serie de solutii de mobilitate pe baza de hidrogen utilizand tehnologia Toyota de pile de combustie. Modulele noastre de pile de combustie nu sunt utilizate doar in barci, camioane, autobuze si trenuri cu emisii zero de hidrogen, ci si in alternatoare stationare. O economie europeana - si, prin extensie, globala - a hidrogenului continua sa se dezvolte!

Te-ar putea interesa si