1. Proprietari
  2. Mentenanta, Service, ITP
  3. Programul de Loialitate Toyota 2020
  4. Filtrele Toyota
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Filtrele masinilor Toyota: ce sunt, de ce sunt necesare, cand se inlocuiesc?

Indiferent de drumul ales pentru deplasare, rural sau urban, la munte sau la mare, aerul din atmosfera va contine particule care va pot irita sau chiar imbolnavi, mai ales in conditiile de trafic intens ale marilor orase. Filtrele cu care Toyota isi doteaza masinile actioneaza ca un scut impotriva elementelor straine din aer, din combustibil si din fluide, pentru a proteja masina, pe tine si pe pasagerii tai.

Filtrul de aer pentru habitaclu

Filtrul cu cel mai evident impact pentru sofer si pasageri este filtrul de habitaclu, care se mai poate numi si filtru de polen. In esenta, filtrele de aer blocheaza particule iritante si poluante precum polenul, ozonul, praful sau gazele de esapament, pentru a-ti proteja sanatatea si a spori confortul in timpul utilizarii masinii. Filtrele originale Toyota curata aerul inainte ca acesta sa patrunda in cabina si, totodata, contribuie la buna functionare a sistemului de aer conditionat.

Avand in vedere aceste functii ale filtrului de habitaclu, specialistii Toyota recomanda inspectia filtrului cel putin la fiecare 15.000 de kilometri parcursi, insa distanta variaza in functie de mediul in care este condusa masina. Recomandarea are in vedere faptul ca filtrele se pot infunda cu particulele si pot deveni mai putin eficiente in timp.

Programul de loialitate Toyota

Ai o masina mai veche de 6 ani? Bucura-te de fiabilitatea si durabilitatea ei si dupa expirarea garantiei – vino cu masina in reteaua de service autorizat Toyota.
Vezi beneficiile

Tipurile si beneficiile filtrelor de habitaclu Toyota

In gama de masini Toyota exista doua tipuri de filtre de habitaclu. Filtrul standard este fabricat din stofa netesuta de inalta calitate si indeparteaza particulele cel mai des intalnite, precum praful, funinginea, plumbul, sulfatii si particulele de esapament.

Pe de alta parte, filtrul imbunatatit de habitaclu este, si el, fabricat din stofa netesuta, cu aceeasi calitate de nivel inalt, insa contine si un strat de carbune activ, cu ajutorul caruia elimina cu 25% mai multe particule poluante fata de filtrul standard, inclusiv alergeni si gaze de esapament.

Ambele tipuri de filtre impiedica patrunderea in cabina a unei game variate de particule de polen, protejand astfel sanatatea oamenilor cu probleme legate de alergii sau astm. Filtrele functioneaza pe tot parcursul anului,

pentru a mentine aerul curat in interiorul habitaclului indiferent de anotimp.

Cere oferta service

Vrei sa afli cat costa piesele sau accesoriile de care ai nevoie pentru masina ta Toyota?
Solicita oferta acum

Inlocuirea filtrului de habitaclu

Cateva semne ca filtrul are nevoie de curatare sau de inlocuire sunt usor de observat in interiorul habitaclului. Primul semn ca ceva este in neregula apare atunci cand geamurile, parbrizul si luneta se aburesc mai repede decat erati obisnuiti si se dezaburesc cu mai mare greutate. Un al doilea semn este prezenta oricarui miros neobisnuit sau a prafului in interiorul habitaclului. Nu in ultimul rand, un alt semn important este diminuarea fluxului de aer care iese din sistemul de aer conditionat.

Atunci cand intalnesti astfel de semne, e nevoie sa verifici filtrul de aer pentru a vedea daca este deteriorat sau infundat. Totodata, poti verifica daca, atunci cand indepartezi filtrul, fluxul de aer care iese din sistemul de aer conditionat revine la debitul obisnuit, caz in care e nevoie sa inlocuiesti filtrul.

Atunci cand filtrul nu mai poate fi curatat si nu mai are aceleasi rezultate cu care te-ai obisnuit, este necesara inlocuirea lui. Toyota recomanda inlocuirea doar cu filtre originale, deoarece tehnologiile folosite in gama Toyota nu sunt intotdeauna prezente in componentele aftermarket. De exemplu, asa cum mentionam mai sus, filtrele de aer Toyota sunt fabricate din stofa asezata in straturi, care capteaza particulele fara sa se infunde. In cazul filtrelor aftermarket, insa, e posibil ca materialele folosite sa fie mai putin calitative, mai ieftine, ceea ce le face mai putin eficiente si elimina orice garantie de protectie a sanatatii soferului si pasagerilor.

Piese originale vs contrafacute

Afla de ce este important sa alegi piese originale pentru masina ta si care sunt beneficiile pieselor Toyota.
Afla mai multe

Filtrele de sub capota care curata uleiul si combustibilul

In ceea ce priveste filtrul pentru ulei, acesta protejeaza motorul impotriva particulelor care ar putea contamina uleiul provocand o uzura accentuata a motorului. In cazul masinilor Toyota, aceste filtre folosesc materiale de cea mai buna calitate si includ masuri de siguranta pentru a impiedica blocarea fluxului de ulei. Nu toate filtrele aftermarket respecta standardele inalte ale Toyota, astfel ca un filtru aftermarket vine cu riscuri, inclusiv

posibilitatea de a se infunda. Asta ar putea provoca daune costisitoare motorului.

La randul sau, filtrul de combustibil actioneaza ca un gardian; se asigura ca motorul primeste combustibil fara impuritati care ar putea sa ii dauneze, prelungind longevitatea motorului cu performanta la capacitate maxima.

In cazul Toyota, filtrele originale de combustibil capteaza chiar si cele mai mici particule, cu dimensiuni de pana la zece microni, si sunt proiectate sa se potriveasca perfect cu fiecare model in parte, cu dimensiunile specifice ale fiecarui sistem de alimentare cu carburant.

Programare service online

Daca ai deja cont de client Toyota, foloseste rapid si simplu programarea online in cea mai apropiata reprezentanta Toyota.
Programeaza-te online