1. Despre Toyota
 2. Inovatia la Toyota
 3. Zero Accidente
 4. Siguranta pasiva si THUMS
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Siguranta pasiva si THUMS

Protectia vitala de care ai nevoie in cazul unui accident
Echipamentele de siguranta pasiva, cum ar fi centurile de siguranta si airbagurile, precum si structura caroseriei unei masini, sunt esentiale pentru a minimiza impactul unei coliziuni. Urmarim siguranta in lumea reala, fara compromisuri, prin analize si inovatii permanente.
 • Siguranta in lumea reala

  Intr-un accident, va vor tine centurile de siguranta pe loc? Airbagurile va vor proteja capul? Cum va va afecta corpul impactul? Pentru a garanta siguranta in lumea reala, analizam accidentele reale si incorporam aceste cunostinte in dezvoltarile noastre privind siguranta pasiva. Bineinteles, tehnologiile imbunatatite sau noi nu pot fi testate pe oameni. Iar manechinele traditionale pentru testele de impact corespund doar greutatii si dimensiunilor corpurilor umane, nu si naturii complexe a acestora, sau modului in care oamenii se misca instinctiv in situatii periculoase. Am raspuns acestei provocari prin crearea modelului de simulare virtuala a corpului uman THUMS (Total Human Model for Safety). 

 • THUMS - cel mai avansat model uman virtual din lume

  THUMS ne permite sa cunoastem leziunile reale pe care le-ar putea suferi oamenii in cazul unui accident de circulatie. Acest manechin virtual include aspecte ale corpului uman, cum ar fi oasele, muschii si organele interne. Acesta poate fi un barbat, o femeie sau un copil, de diferite varste, asezat sau care merge. Astfel de complexitate si flexibilitate fac din THUMS unul dintre cele mai avansate sisteme de simulare si analiza a leziunilor cauzate de forte externe. Imbunatatim in mod constant THUMS. In 2015 a fost adaugata o functie care simuleaza modul in care un sofer sau un pasager se incordeaza instinctiv inainte de un accident; miscari care influenteaza eventualele leziuni. 

 • Punem tehnologia noastra la dispozitia tuturor

  THUMS poate fi utilizat pentru o gama larga de aplicatii, chiar si in alte domenii decat cel auto. In calitate de producator responsabil care urmareste sa creeze fericire pentru toti, am pus THUMS la dispozitia tuturor in mod gratuit. Acesta este utilizat si de alti mari producatori de automobile, cum ar fi Audi, Volvo, Renault si Daimler, precum si de furnizorii de componente si piese auto. In plus, NASA l-a folosit in procesul de proiectare pentru Orion, o nava spatiala care a deschis calea pentru a duce omul pe Marte. De asemenea, a fost folosit pentru a ajuta la proiectarea unor masini de curse mai sigure, a unor paturi care nu provoaca escare, a unor rachete, a unor casti de fotbal american si a unor pantofi care previn leziunile. 

„In comparatie cu manechinele fizice de coliziune utilizate de obicei in testele de coliziune auto, THUMS permite analiza mai detaliata a leziunilor cauzate de coliziuni, deoarece modeleaza cu precizie formele si durabilitatea corpurilor umane, luand in acelasi timp in considerare variabile precum sexul, grupele de varsta, dimensiunile corpului si posturile. THUMS poate contribui la imbunatatirea sigurantei si a confortului intr-o gama mai larga de aplicatii. Din acest motiv, Toyota doreste sa extinda utilizarea THUMS chiar si dincolo de industria auto, punandu-l la dispozitie in mod gratuit.”
Tjark Kreuzinger, manager senior TME R&D Cercetare in domeniul sigurantei

Te-ar putea interesa si