Cauta un dealer
Solicita un test drive
Configurator
Programare service online

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense include o serie de tehnologii avansate: Sistemul Pre-coliziune, Alerta la Depasire Banda, Sistem de asistenta la urmarirea centrului benzii, Asistenta Semne Rutiere, Faza Lunga Automata, Cruise Control Adaptiv - cu scopul final de a reduce accidentele din trafic cat mai mult, ajuntand la crearea unui mediu sigur de condus pentru toata lumea, avand grija de soferi in calatoriile lor zilnice.

Toyota Safety Sense ajuta la prevenirea situatiilor periculoase si la siguranta calatorilor: Sistemul Pre-coliziune foloseste o camera si senzori laser pentru a urmari vehiculele din fata, ajutand la evitarea sau diminuarea coliziunilor; Alerta de Depasire a Benzii te avertizeaza atunci cand, din neatentie, automobilul trece peste banda de sens; Sistemul de asistenta la urmarirea centrului benzii te ajuta sa mentii masina pe traiectoria corecta; 

Faza Lunga automata schimba fazele pentru o calatorie de noapte in siguranta; Asistenta Semne Rutiere afiseaza semnele de circulatie pe display-ul TFT din bordul masinii; Cruise Control-ul Adaptiv poate gestiona accelerarea si franarea astfel incat sa poti merge cu viteza dorita si sa pastrezi o distanta constanta fata de cei din fata. Multumita acestor sisteme de siguranta active, Toyota Safety Sense contribuie la reducerea riscului de accidente, astfel promovand o experienta a condusului sigura. 

Sistemul pre-coliziune 

Masina ta Toyota poate preveni potentialele coliziuni cu ajutorul unei camere si a unui laser ce detecteaza vehiculele de pe drum. Cand este depistata posibilitatea unei coliziuni, soferul este anuntat prin semenale audio si video iar asistenta la franare este activata. Daca soferul nu reuseste sa franeze in timp util, franele se declanseaza automat pentru a preveni sau a diminua impactul. In plus, pentru anumite modele Toyota, sistemul poate detecta pietonii pe timp de zi si de noapte sau biciclistii pe timp de zi.

Alerta depasire banda

Utilizand o camera pentru a detecta marcajele de pe sosea, alerta de depasire a benzii din Toyota Safety Sense va anunta soferul prin semnale audio si video daca automobilul trece peste linia de drum fara ca acest lucru sa fie semnalizat. Astfel, soferul poate corecta pozitia masinii.

Faza lunga automata 

Mai buna concentrare la drum si vizibilitatea sporita, prin sistemul de comutare automată între faza lungă și faza scurtă (AHB) ce comută automat între faza lungă și cea scurtă. In plus, pentru vehiculele echipate cu faruri Multi-Led, sistemul de control automat al fazei lungi (AHS) optimizeaza distributia fascilului de lumina pe suprafata drumului prin intermediul celor 11 LED-uri existente in fiecare far.

Asistenta Semne Rutiere 

Pentru a-I ajuta pe sofer sa observe cu usurinta semnele de circulatie si sa le respecte restrictiile, Sistemul de asistență la identificarea indicatoarelor rutiere din cadrul TSS monitorizează semnele de circulație din față, afișând informații utile precum restricțiile de viteză curente în mod clar pe afișajul TFT color din habitaclu. In plus, pentru anumite modele, sistemul este conectat cu Cruise Control-ul adaptiv astfel incat noile limite detectate pot fi integrate in Cruise Control prin simpla apasare a unui buton.

Conditii si ghid informativ despre Programul Rabla Clasic 2021 si Rabla Plus 2021 Conditii si ghid informativ despre Programul Rabla Clasic 2021 si Rabla Plus 2021 În baza Programului Rabla 2021, Guvernul României susține înnoirea parcului auto, prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul Rabla are două componente - Rabla Clasic și Rabla Plus, condițiile și termenele fiind prevăzute de Ghidul de finanțare a PSIPAN 2020-2024 și Ghidul de finantare din 2020 a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024. Toyota Yaris este desemnata Masina anului 2021 Toyota Yaris este desemnata Masina anului 2021 Noul Yaris a fost nominalizat de un juriu format din 59 de jurnalisti auto din intreaga Europa. A patra generatie Toyota Yaris primeste acest prestigios premiu la 21 de ani de la lansarea primei generatii, castigatoare a aceluiasi prestigios trofeu in anul 2000. De-a lungul carierei sale, Yaris a fost laudat in mod regulat de juriul competitiei Masina Anului, fiecare generatie numarandu-se printre finaliștii pentru acest premiu prestigios. Deoarece noi credem in “Mai bine” Deoarece noi credem in “Mai bine” Afla mai multe despre masurile pe care Toyota Motor Europe le-a luat ca raspuns la actuala pandemie COVID-19 in Europa. Toyota aduce TNGA in cadrul masinilor mici cu noua platforma GA-B Toyota aduce TNGA in cadrul masinilor mici cu noua platforma GA-B Toyota aduce TNGA in cadrul masinilor mici cu noua platforma GA-B