Fabricat in Europa

Descopera ampla noastra retea de operatiuni din Europa

Activitatile noastre din Europa se extind in fiecare colt al continentului. Ele includ fabrici, birouri pentru logistica, puncte de vanzare si marketing, facilitati de cercetare si dezvoltare, de instruire, centre de design, un centrul de operatiuni pentru motorsport de nivel mondial si sute de dealeri locali.

Povestea noastra din Europa a inceput modest, cu un mic numar de automobile importate care au fost aduse aici la inceputul anilor 1960, dar de atunci am investit pentru a face din Europa una dintre cele mai importante si vibrante piete globale - nu doar pentru a vinde masini, dar si un loc unde le cream designul, le dezvoltam si le construim.

Suntem constienti ca in Europa clientul este unul dintre cei mai exigenti cand vine vorba despre calitate si performanta, asa ca lucrurile pe care le invatam si le reusim aici ne pot aduce un avantaj real cand dezvoltam automobile pentru alte parti ale lumii.

/
Prima Toyota - Toyopet Crown - a ajuns in Malta in vara anului 1960.
/
Un salt in timp la Salonul Auto de la Geneva din 2016 unde Toyota C-HR a avut premiera mondiala, cu un design realizat in Europa si, de asemenea, construita tot aici.
De la importator de mica amploare la multiple locatii de fabricatie

De la inceputul anilor 1990 am transformat activitatile noastre din Europa. Dupa ce am organizat puncte de vanzare de succes am decis sa construim fabrici locale pentru a produce masini special pentru clientii europeni.

O mica fabrica pentru asamblare a fost construita in Portugalia, impreuna cu Salvador Caetano, la mijlocul anilor 1960, inainte de a lansa operatiunile de fabricatie la scara larga. Am pornit cu fabrici de motoare si masini in Regatul Unit la inceputul anilor 1990 si am ajus sa dezvoltam productia in locatii din Franta, Turcia, Republica Ceha, Polonia si Rusia.

Beneficiind de investitii care pana acum au insumat mai mult de 9 miliarde de euro, fabricile noastre din Europa au livrat impreuna in jur de 13 milioane de automobile. In plus fata de faptul ca am angajat direct circa 20.000 de oameni, fabricile au produs, de asemenea, peste 6 miliarde de euro pentru aproximativ 400 de furnizori europeni.

Sediul central al Toyota Motor Europe joaca un rol central in operatiuni, avand control total asupra importului si marketingului produselor Toyota si Lexus din Europa, printr-o retea de 29 de importatori care opereaza in 53 de tari diferite.

/
Sediul central Toyota Motor Europe din Bruxelles, Belgia
/
Sediul central Toyota Motor Europe din Bruxelles, Belgia
/
Harta operatiunilor Toyota din Europa
/
Lucram cu peste 400 de furnizori europeni carora le furnizam comenzi de 6 miliarde de euro annual.
/
Am pus pe drumurile din Europa in jur de 3 milioane de modele hibride.
/
Am construit in jur de 13 milioane de masini in Europa
/
8 din 10 masini vandute in Europa sunt construite aici.
Sediul central din Europa, centrul de cercetare si dezvoltare si centrele de scolarizare.

Operatiunile noastre din Europa - vanzari, marketing, cat si productie - sunt supervizate de Toyota Motor Europe, care are sediul central la Bruxelles. De asemenea, capitala Belgiei este casa pentru Centrul de cercetare si dezvoltare european si Centrul de scolarizare tehnica.

Afla mai multe

ED2

ED2 – prescurtare pentru Centrul european de dezvoltare a designului – este centrul nostru european de design din sudul Frantei. Acesta este responsabil de mai multe aspecte ale desginului, incluzand exterioarele automobilelor, interioarele si culorile, productia si dezvoltarea de modele si studiile de design. Recent, acesta a preluat rolul principal in dezvoltarea de modele cheie noi incluzand aici Yaris si noul crossover Toyota C-HR. .

Afla mai multe

Locatii de productie

Credem ca este important sa producem masinile local, acolo unde sa vand, o filozofie pe care o aplicam in Europa unde avem noua locatii de productie in sapte tari, care produc noua modele diferite - Aygo, Yaris, Corolla, Toyota C-HR, Camry, RAV4 si, doar pentru export, Land Cruiser - plus motoare si transmisii. Trei dintre locatiile noastre, din UK, Franta si Turcia produc modele electric hybrid, iar fabrica noastra de motoare din UK construieste motorul 1.8 pe benzina pentru sistemul hibrid.

Afla mai multe

Logistica

In fiecare zi livram mii de componente si vehicule in toata Europa. Operatiunile noastre de logistica trebuie sa asigure componentele de care au nevoie fabricile si dealerii nostri, dar si sa livreze la momentul potrivit masinile pe care clientii le-au comandat. Lantul nostru de distributie include un centrul european de componente care livreaza catre locatii regionale, dar avem si o serie de locatii strategice care livreaza atat automobilele fabricate în Europa, cat si pe cele aduse aici de pe alte continente.

Afla mai multe

Importatori si dealeri

Cei 29 de importatori sunt responsabili de marketing si vanzari pentru reteaua noastra de dealeri din 53 de tari europene. Dealerii nostri europeni sunt primul punct de contact pentru clienti si insumeaza in acest moment mai mult de 3000 de locatii cumulat pentru Toyota si Lexus, fiind responsabili pentru livrarea masinilor noi si rulate, vanzarea de piese, mentenanta si reparatii.

Afla mai multe

TOYOTA GAZOO Racing Europe GmbH

TOYOTA GAZOO Racing Europe GmbH (TGR-E) este divizia noastra de inalta performanta si dezvoltare, localizata in inima Europei, in Koln, Germania. Construita si echipata la cele mai inalte standarde, fara niciun compromis in ceea ce priveste calitatea si functionalitatea, locatia se intinde pe 30.000 m2. TGR-E are un personal de circa 300 de angajati, care acopera o arie larga de specializari si expertiza.

Afla mai multe

Mai multe despre Toyota

The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO Ready for business when you are Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Ca fotograf de calatorie, Johan Lolos, aka @lebackpacker, calatoreste in lume pentru a descoperi si a capta frumusetea naturala, precum si pentru a documenta diferitele culturi pe care le intalneste. Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Urmarim echipa Energy Observer care face urmatorul popas in Venetia, un oras care a devenit un simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice. Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Misiunea Toyota: ne dorim ca oamenii să își împlinească visele, susținându-i pe cei care vor sa participe la Jocurile Olimpice și Paralimpice