Logistica europeana

Coordonarea si transportarea pieselor si automobilelor in aceasta regiune

Centrul european de piese Toyota (TPCE) este punctul nostru central de distributie, inima lantului de aprovizionare. Localizat in Belgia, acesta livreaza mii de piese in fiecare zi spre depozitele noastre regionale.

Cresterea productiei si a vanzarilor in Europa a insemnat necesitatea de a dezvolta o solutie logistica eficienta pentru un numar in crestere de componente - respectiv primirea lor de la locatiile de productie si trimiterea lor catre atelierele de reparatie. Aceasta sarcina este coordonata de Centrul european de piese Toyota, din Diest, Belgia.

Centrul a fost deschis in 1992 si a trecut printr-o extindere semnificativa in 1999 si, din nou, in 2006, suprafata sa crescand de la 38.000 m2 la aproximativ 100.000 m2. Aceasta este inima lantului de distributie, care curprinde, de asemenea, 17 depozite regionale in tari din intreaga Europa, din Portugalia si pana in Kazkhastan.

TPCE inmagazineaza 250.000 de componente diferite, primite de la 180 de furnizori in 100 de camioane livrate in fiecare zi. Activitatea este una fara oprire, livrarile fiind facute catre 40 de destinatii din 30 de tari europene.

/
Care este activitatea TPCE?

TPCE este responsabil pentru managementul lantului de aprovizionare - asta inseamna ca este responsabil atat pentru cand si pentru cum sunt piesele primite in depozite, procesul prin care sunt selectate, receptionate si incarcate pentru a indeplini comenzile, dar si pentru logistica de transport necesara pentru a le trimite in locatiile corecte, la momentul potrivit. 

Partea de birouri a operatiunii se ocupa de sarcini precum achizitiile, controlul inventarului, suportul pentru clienti, calitate, ambalare si planificare. In acelasi timp, echipa din depozit este responsabila pentru primirea, sortarea, depozitarea, aranjarea si incarcarea componentelor pentru transport. In medie, aproximativ 436.000 de componente sunt mutate in fiecare zi.

/
Logistica verde

Fiecare detaliu conteaza

Transportul componentelor aduce costuri si contribuie la emisiile de carbon pe care le produce compania noastra. De aceea, este o latura importanta pentru care trebuie sa identificam unde si cum putem face imbunatatiri pentru a economisi bani si a proteja mediul inconjurator.

Centrul european de piese Toyota este concentrat pe aceaste provocari, astfel ca implica toate departamentele si toti actionarii in examinari temeinice. Una dintre concluzii a fost ca pot fi castigate beneficii daca se regandeste modul in care sunt incarcate camioanele, pentru a utiliza in cel mai bun mod spatiul disponibil.

Este o solutie simpla la problema, similara cu cele pe care le aplicam in toate sistemele de lucru Toyota. Gratie muncii noastre in echipa, solutiile de acest fel au fost preluate si de alte unitati ale lantului nostru de distributie pentru ca ei sa-si actualizeze practicile la cel mai bun nivel.

De exemplu, centrul nostru de piese din Germania a putut salva mai mult de 350.000 de euro pe an utilizand cutii care pot fi returnate, extinzand astfel durata lor de viata. Noile cutii sunt, de asemenea, gandite pentru o ergonomie mai buna, astfel incat sunt mai usor de manevrat si permit o mai buna utilizare a spatiului. Asta inseamna ca sunt mai multe componente care pot fi incarcare la fiecare transport, ceea ce reduce numarul de camioane pe care trebuie sa le utilizam. Si, bineinteles, mai putine camioane pe drum inseamna mai putine emisii.

Aceste schimbari au avut un impact imediat asupra lantului nostru de distributie, doar in primul an fiind reduse emisiile cu aproape 1,6 milioane de tone de CO2.

Afla mai multe despre performantele operatiunilor Toyota legate de mediu

Asa rasare soarele

Energie 100% verde pentru alimentarea depozitului nostru

Una dintre cele mai mari retele de panouri solare din Belgia poate fi gasita pe acoperisul depozitului nostru TPCE. Instalate in anul 2010, acestea au o suprafata de 80.000 m2 - mai mare decat a sapte terenuri de fotbal - si pot capta suficienta energie solara pentru a acoperi 20% din necesarul de energie pentru toata locatia.

/
Reducerea anuala de CO2 a TPCE
/
Centrul european de piese ToyotaLucram in stransa cooperare cu partenerul nostru Blue Planet Solar NV, care a finantat si care opereaza acum instalatia de 7 milioane de euro. Reteaua este compusa din 12.800 de panouri individuale, care impreuna pot produce ca valoare maxima pana la 1,84 megawati si pana la 1.620 de megawati/ora pe an. Asta asigura pentru TPCE potentialul de a salva 1.700 de tone de CO2 in fiecare an doar din necesarul de energie electrica.Eficienta acestor panouri este completata de faptul ca inca din 2007, toate centrele noastre din Belgia sunt 100% alimentate doar cu energie verde. Asta ne plaseaza in tintele pe care ni le-am setat pentru anul 2050, prin Toyota Environmental Challenge, de a taia emisiile de carbon din fabricile noastre la zero.

Citeste mai multe despre

The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO Ready for business when you are Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Ca fotograf de calatorie, Johan Lolos, aka @lebackpacker, calatoreste in lume pentru a descoperi si a capta frumusetea naturala, precum si pentru a documenta diferitele culturi pe care le intalneste. Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Urmarim echipa Energy Observer care face urmatorul popas in Venetia, un oras care a devenit un simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice. Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Misiunea Toyota: ne dorim ca oamenii să își împlinească visele, susținându-i pe cei care vor sa participe la Jocurile Olimpice și Paralimpice