Reducând materialele, resursele și energia de care avem nevoie pentru a construi o mașină, ne putem reduce impactul asupra mediului.

Dacă putem folosi mai puțin, putem pierde și mai puțin. În acest fel, conceptul de reducere joacă un rol important în misiunea noastră de a crea mașina ecologică finală - una care nu are impact asupra mediului în niciun moment al ciclului său de viață. Ne străduim să folosim mai puțină energie, mai puțină apă și mai puține materii prime atunci când ne fabricăm mașinile, printr-un design inteligent și procese de fabricație eficiente.

Cercetăm și aplicăm materiale inovatoare, procese noi și moduri mai inteligente de lucru și monitorizăm progresul nostru în raport cu țintele de evaluare pentru fiecare vehicul, în fiecare etapă, de la proiectare, producție, utilizarea de catre clienți și scoaterea din uz.

"Gândire buna, produse bune"

Eiji Toyoda, fost presedinte onorific Toyota

Realizările noastre de până acum …
/
/
/
/
/

Aceste cifre * arată domeniile importante în care am obținut reduceri pentru a produce fiecare autoturism de la începutul înregistrărilor noastre.
*ACEA 2015
VOC - Volatile Organic Compounds

Proiectare si inovatie

Eforturile noastre de a reduce impactul asupra mediului al vehiculelor noastre încep chiar de la începutul procesului de proiectare, inspirând o gândire nouă și inteligentă atat despre modul în care o mașină performează până la tipul materialelor pe care le folosim.

Design sustenabil: Eco-VAS

Pentru a ne ajuta în activitatea noastră de a livra vehicule mai ecologice cu emisii mai mici și cu impact mai mic asupra mediului, este esențial să avem o strategie în vigoare și să ne putem măsura progresul. Am venit cu un mod structurat de a face acest lucru - sistemul de evaluare ecologică a vehiculelor Toyota("Toyota Ecological Vehicle Assessment System"), cunoscut sub numele de Eco-VAS.

Folosind Eco-VAS, putem stabili ținte pentru reducerea impactului asupra mediului de îndată ce începem să planificăm și dezvoltăm un vehicul nou. Realizăm o evaluare a ciclului de viață pentru a arăta care va fi impactul său asupra mediului, de la proiectare până la producție până la utilizarea clienților și eliminarea eventuală la sfârșitul vieții sale utile.

Pe măsură ce un proiect trece de la proiectare la prototip și producție, performanța este măsurată în mod constant față de țintele Eco-VAS. Această abordare meticuloasă a încurajat dezvoltarea de noi materiale, cum ar fi bio-plastice și Toyota Super Olefin Polimer (TSOP), o rășină din polipropilenă care este foarte puternică, are o rezistență mare la impact și poate fi reciclată și integrată cu alte materiale.

Folosim TSOP pe scară largă atât în interiorul, cât și în afara vehiculelor noastre, pentru lucruri precum panouri de instrumente, piese de decupare și chiar bare de protecție. Munca noastră în acest domeniu ne-a ajutat, de asemenea, să descoperim noi modalități de folosire a materialelor reciclate într-o bună utilizare.

/
Caracteristici inovatoare

Reducerea greutății unui vehicul este un mod fundamental ce ajuta atat la reducerea cantității de combustibil folosit, cât și a emisiilor produce.

Pentru a profita la maximum de această oportunitate, ne uităm la cum și unde poate fi redusa greutatea chiar de la stadiul de proiectare. De asemenea, privim cu atenție fiecare componentă pentru a vedea cum poate fi mai ușoară, fără a compromite performanța.

Succesul noilor noastre modele ușoare poate fi observat în propulsorul nostru Hybrid Synergy Drive, care a devenit progresiv mai compact și cu 20% mai ușor în general.

/
Exemplu de integrare a materialelor inovatoare în Prius II.
Design inteligent

Echipele noastre de proiectare se gândesc cu atenție la modul în care va fi folosit un vehicul și în ce tip de mediu de conducere. Această abordare inteligentă de proiectare ajută la reducerea impactului asupra mediului și ne duce mai aproape de dezvoltarea autovehiculului ecologic final.

I-ROAD este un bun exemplu al acestui concept, un vehicul compact electric care este ușor de manevrat pe străzile urbane, contribuind la reducerea congestiei in trafic și a emisiilor nocive.

Plastic ecologic

Am fost pionieri în dezvoltarea și utilizarea materialelor plastice care sunt fabricate din material organic, mai degrabă decât din produse pe bază de ulei. Producem aceste bio-plastice neutre de carbon din culturi vegetale durabile incepand din 2003, contribuind la realizarea reducerilor de CO2 emise în timpul ciclului de viață al vehiculului.

Am fost primul producător din lume care a dezvoltat un mod de fabricare a materialelor plastice turnate prin injecție, făcând posibilă utilizarea materialului pentru componente precum tabloul de instrumente din Prius. Veți găsi, de asemenea, materiale plastice din material izolant fonic, covorașe și garnituri.

/
Utilizarea plasticului ecologic a crescut incepand din 2003.
Managementul substantelor chimice

Am luat măsuri pentru a reduce impactul nostru asupra mediului, cu mult timp înainte ca legislația europeană să impuna această cerință. Am redus sau eliminat utilizarea de metale grele, cum ar fi plumb *, cadmiu și mercur, care pot provoca daune de mediu pe termen lung dacă nu sunt eliminate în mod corespunzător. Folosim piese auto fără plumb și tratamente anticorozive și iluminare și întrerupătoare fără mercur. De asemenea, evităm să folosim solvenți și vopsele care conțin substanțe nocive.

Respectăm pe deplin REACH, regulamentul european privind înregistrarea, evaluarea și autorizarea substanțelor chimice și lucrăm cu toți partenerii noștri de afaceri pentru a ne asigura că înțeleg și îndatoririle și responsabilitățile lor. Activitățile REACH se desfășoară în fiecare parte a activității noastre, inclusiv producție, piese și accesorii. Intenția noastră este să devenim un lider mondial în domeniul substanțelor chimice sigure și a altor reglementări chimice.

* Cu excepția bateriilor de pornire, așa cum este indicat în derogările din anexa II la Directiva 2000/53 a Comisiei

/
REACH este regulamentul european privind înregistrarea, evaluarea și autorizarea substanțelor chimice.
Substanțe care prezintă motive de îngrijorare deosebită (SVHC)

Articolul 33 din Regulamentul REACH prevede că trebuie informati clientii despre prezenta substanțelor care prezintă motive de îngrijorare deosebită (SVHC) în produsele noastre. Puteți găsi informațiile despre vehiculului dumneavoastra în lista de mai jos:

Toyota vehicles - Informatii despre substanțe care prezintă motive de îngrijorare deosebită (SVHC)

Lexus vehicles - Informatii despre substanțe care prezintă motive de îngrijorare deosebită (SVHC)

Operatiuni si logistica

Suntem la fel de preocupati de performanțele de mediu ale operațiunilor noastre comerciale, precum și de vehiculele pe care le fabricăm, de aceea căutăm în mod constant modalități de a ne reduce cererea de resurse naturale, emisiile și cantitatea de deșeuri generate.

Un bun vecin

Suntem un contributor major la productia realizata în Europa, fabricile noastre realizând vehicule, motoare și transmisii în Marea Britanie, Franța, Republica Cehă, Polonia, Rusia, Turcia și Portugalia. Recunoaștem importanța crucială de a fi un „bun vecin” oriunde am opera. Această calitate se extinde de la a fi un bun angajator, la protejarea și îmbunătățirea mediului și a comunităților din jurul nostru.

Căutăm în mod constant noi modalități de a reduce utilizarea resurselor naturale și de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Folosim diferite metode pentru a capta și utiliza încălzirea solară și electricitatea și folosim biomasă regenerabilă ca alternativă la gaz pentru încălzire. De asemenea, lucrăm pentru a obține cele mai eficiente metode de transport a pieselor și a vehiculelor finite, folosind metode mai bune de logistică și de transport cu impact mai mic asupra mediului.

/
Initiative europene
Panouri solare

Fabrica Toyota Motor Manufacturing France din Valenciennes, unde se produce Yaris, folosește căldura de la soare ca o modalitate fără carbon de a-și impulsiona sistemul de încălzire centrală. Aceasta a amenajat un perete solar, o foaie de metal perforat de 410m2 plasat în fața peretelui sudic al clădirii. Aceasta creează o cavitate de aer care este încălzită de soare. Folosind ventilație și convecție naturală, aerul fierbinte este introdus în sistemul care încălzește atelierul de presă unde sunt ștanțate panourile de caroserie.

/
Tablouri solare

Toyota Motor Manufacturing Marea Britanie și-a redus amprenta de carbon prin utilizarea energiei solare pentru a-și ajuta fabricile. Acesta operează una dintre cele mai mari tablouri solare ale industriei britanice la fabrica Burnaston și un sistem mai mic la fabrica de motoare din Țara Galilor de Nord. Împreună, cele 17.000 de panouri fotovoltaice pot produce aproape 7.250mW / h de energie electrică, suficient pentru a face 7.000 de automobile și 22.500 de motoare pe an.

 

/
Capturing rainwater

Apa este o resursă prețioasă și am făcut economii semnificative în cantitatea necesară pentru a construi fiecare vehicul. La Valenciennes, de asemenea, reducem volumul de apă pe care îl luăm din aprovizionarea municipală prin captarea apei de ploaie în două lagune mari din amplasamentul fabricii. Măsurând 6.200m2 și 10.380m2, acestea ne ajută să reducem la zero utilizarea apei publice în procesele noastre de fabricație. Succesul acestei scheme a dus la câștigarea de catre Toyota Motor Manufacturing France a unui premiu de platină în cadrul concursului nostru intern Global Environmental Award.

/
Cazan de biomasă

Fabrica Valenciennes și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră schimbând una dintre cazanele sale de gaz într-una bazata pe arderea granulelor de biomasă. Dezvoltat în parteneriat cu specialiștii în energie EDF Optimal Solutions, centrala a fost pusă în funcțiune în martie 2015. Capabilă să genereze 1000kW, este utilizată pentru a menține o temperatură constantă în procesele utilizate pentru tratarea suprafeței vehiculului.

/
Soluții inteligente de ambalare

Transportul de piese și vehicule către și dinspre fabricile noastre este o zonă în care putem reduce emisiile de carbon, gândindu-ne cum putem transporta articole eficient, cu cele mai mic impact privind mediul. Echipele lucrează împreună și urmaresc îndeaproape diferitele tipuri și forme de articole pe care le folosim pentru a dezvolta ambalaje ce permite transportarea a cât mai multor articole în același timp, fie pe calea ferată, fie rutier.

Rezultatele sunt o eficiență mai bună a spatiilor, emisii de CO2 mai mici și colete mai ușor de impachetat, încărcat și descărcat. Încurajăm idei noi in acest spirit în cadrul premiilor noastre anuale globale Global Eco Awards, iar Depozitul nostru european de piese din Belgia a fost printre câștigători pentru soluțiile sale inovatoare în acest domeniu.

/
Sisteme de livrare eficiente

Transportul de plăți și produsele oferă mai multe oportunități pentru reducerea totală a emisiilor noastre, lucrând în parteneriat cu partenerii noștri de transport și livrare.

Încercăm să utilizăm opțiunile de transport cu emisii mai scăzute, folosind transportul maritim și feroviar ca alternative la transportul rutier pe distanțe lungi. De asemenea, este important să folosiți vehicule eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv cele care utilizează combustibili alternativi. Șoferii beneficiază de sprijin pentru a învăța tehnici ecologice de conducere și încurajăm planificarea rutelor care să permită rularea vehiculelor cât mai eficient. De asemenea, este important să se utilizeze cât mai bine spațiul pentru încărcarea vehiculului, evitarea rulării goale după livrări și, dacă este posibil, livrarea directă către clienți pentru a evita călătoriile către și din depozite.

/

Mai multe despre

The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO Ready for business when you are Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Ca fotograf de calatorie, Johan Lolos, aka @lebackpacker, calatoreste in lume pentru a descoperi si a capta frumusetea naturala, precum si pentru a documenta diferitele culturi pe care le intalneste. Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Urmarim echipa Energy Observer care face urmatorul popas in Venetia, un oras care a devenit un simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice. Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Misiunea Toyota: ne dorim ca oamenii să își împlinească visele, susținându-i pe cei care vor sa participe la Jocurile Olimpice și Paralimpice