1. Despre Toyota
 2. Start your impossible
 3. Athletes
 4. Daniela Stanciu
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Wheelchair tennis paralympic hopeful

Martín
De La Puente

 

Reușim imposibilul

Povestea Danielei a început în 1999 chiar la ea acasă, în timp ce privea la televizor primul concurs de atletism din viața ei. A rămas impresionată și a devenit îndeajuns de motivată încât, în scurt timp, a ajuns pe pista de atletism.

În 21 de ani de sport de performanță a întâlnit provocări, schimbări de antrenori, accidente, concursuri pierdute dar și victorii. În tot acest timp determinarea ei a rămas aceeași. Pentru Daniela, atletismul nu este un job. Ea vine mereu la antrenamente cu plăcere și bucurie știind că are ocazia să facă ceea ce-i place cu adevărat. Restul e de la sine. Puterea ei de a se pune în mișcare vine dintr-un respect deosebit pe care îl are pentru acest sport și mai ales din plăcerea de a-și urma calea zi de zi.

Nu e de mirare că este hotărâtă să strălucească la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu un spirit puternic de învingător și o determinare de fier, Daniela are toate șansele să se ridice la înălțime și să demonstreze că imposibilul nu poate sta în calea dorinței ei de a merge mai departe.

 • 15 octombrie 1987

  Data nasterii

  România

  Țară

  Atletism

  Sport

  Campionatul European, Campionatul National

  Competiții

 • A participat la Campionatul European de tineret (U23) din 2009 de la Kaunas.

  În anul 2013 s-a clasat pe locul 15 la Campionatul European în sala de la Göteborg.

  La Campionatul European din 2014 de la Zürich a obținut locul 8 cu o săritură de 1,94 m, stabilind un nou record personal.

  În anul 2015 a participat la Campionatul European în sala de la Praga.

  A participat la Campionatul European din 2018 de la Berlin. La Campionatul European din 2019 de la Glasgow s-a clasat pe locul 11.

  În 31 iulie 2019 la Campionatele Naționale și-a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo cu o săritură de 1,96 m, stabilind un nou record personal. Titlul național câștigat a fost al șaselea, după cele din 2011, 2013, 2014, 2015 și 2018.

  Este antrenată de Oana Pantelimon, laureată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2000.